Albin Isak Pada firar sin 4 månaders dag på självaste påskafton. Här är han på väg ut och påska med dom andra barnen i Norrskat. Påskhälsningar från en trött och söt påskkärring från Ytteresse. Här kommer en bild som passar bra med tanke på alla diskussioner om den kalla våren. Bilden är tagen på söndagen med utsikt över Södra Stadsfjärden som snart blir isfri. En påskbrasa vid Bråtö, Lisören, i Kronoby.
I Brändö behövdes det båt för att få påskbrasan tänd på lördagskvällen. Pascha. I Pörtom landade de här två glada påskhäxorna på lördagen. Det var gott med korv vid påskbrasan i Replot på lördagskvällen. Påskbrasan i Replot på lördagskvällen. Glad påsk önskar MamIS-häxorna! Påsklördagens traditionella äggskapartävling ( konst med ett ägg). Maxmo, Kärklax uf:s påskbrasa. Påskbrasa i Voitby bredvid Kyro älv. Påskbrasa i Merjärv i Kronoby. Glada påskhundar i Terjärv. Påskräven Gabriel sågs i Larsmo. I Replot samlades många till påskhäxfest i ungdomslokalen på lördagen för att träffas, leka och grilla korv. Replot UF ordnade påskhäxfest på lördagen. Påskhäxorna och andra varelser fick bland annat grilla korv över öppen eld bredvid lokalen. Glad påsk önskar Lydia och Alma Stolpe, och hunden Theo! Påskhäxa med en korg full av ... en katt. Påskhare, påskägg och en påskhäxa i snön i Malax. Man vet inte om det är påsk eller jul! Här kommer påskhälsningar från en originalhäxa i Malax. Påskhararna maija o olle. Lisa Ehrström och Saga Rahja önskar er alla Glad Påsk! Glad påsk önskar Theo! För tidigt köpta tulpaner och för sent sått gräs, men glad påsk för det! För drygt en vecka sedan födde en tacka i Södra Vallgrund femlingar. De mår bra och matas med nappflaska två gånger om dagen. Fåren ägs av tre familjer, Håkans-Paulin-Vestergård-Denward. På bilden matar Fanny Håkans lammen med nappflaska. Hon har gett alla ett namn. De heter Anna, Elsa, Kristoffer, Sven och Olav. En kyckling i Toby. Vincent, 3½ år önskar Glad påsk från Kronoby. Snart 1-åriga Alva önskar Glad påsk! Lilla Linus Roos firar sin första påsk. Påskbild på Valentina Andreuzza, 4år som firar påsk! En liten påskhäxa på besök på Skolhusgatan i Vasa. Påskhälsningar från Terjärv. En påskhare på vift i Böle. Påskhare från Ytteresse. Trollkarlen Hannes och häxan Ellen har förirrat sig från Björköby till Replot för att önska en glad påsk.
I Replot har det siktats både påkhäxor och påskharar. Här önskar tre tjejer glad påsk, Isabelle Fellman, Ellinor Berg och Sara-Li Asplund. 
Febrig men glad påskhäxa som äter russin. Här är påskhäxan Noel och påskharen Liam. Glad påsk! Ett påskpyntat bord. Glada påskhäxor i Storströmmen, Larsmo. Hemkommen påskhäxa värderar dagens fångst. En påskkäring på Skolhusgatan i Vasa börjar vara klar färd mot Blåkulla.

Påsken i Österbotten

Vbl/Öt -
Kolla in bildspelet på påskfirandet runt om i regionen!

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan