NyhetsbildZoom
Foto: Arkiv

En drogpåverkad, en rattfull

VBL -
I går kväll åkte en drogpåverkad man av vägen och in i en lyktstolpe, imorse körde en annan alkoholpåverkad och miste körkortet.

En man, född 1990, misstänks ha gjort sig skyldig till rattfylleri och grovt äventyrande av trafiksäkerheten vid tiotiden på söndag kväll. Mannen tappade herraväldet över sin bil på Strandvägen i Korsholm, med följden att bilen åkte av vägen och in i en lyktstolpe. Mannen blåste 0 i polisens alkometer, men drogtestet visade positivt. Därför misstänks han också för straffbart bruk av narkotika.

Polisen stannade en paketbil med släpvagn vid niotiden i morse på Alskatvägen i Vasa. En man, född 1948, satt vid ratten och han blåste 0,31mg/l i polisens precisionsalkometer. Mannen miste körkortet.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

Tedx kommer till Vasa

VASA Har du sett videor med 20 minuter långa tal på nätet är det med stor sannolikhet Ted talks det handlar om. Nu kommer evenemanget till Vasa.

Lokalt

Korsholm om hästsportcentret: Kan vara både morot och piska

KORSHOLM Korsholms kommun kräver att trettio procent av planerna för hästsportcentret förverkligas inom fem år.

Nyhetsbild
Inrikes

En familjetragedi igen - treåring fanns i lägenheten

En 29-årig man misstänks ha mördat sin hustru i Nordsjö i Helsingfors natten till onsdagen. Efter det tog han livet av sig själv. Paret var från finska Sydösterbotten.

Nyhetsbild
Utrikes

Finland och Tyskland fördjupar samarbete

Finland och Tyskland ska vidareutveckla sitt bilaterala försvarssamarbete.

Mest läst senaste veckan