NyhetsbildZoom
Petri Hangasluoma. Foto: Pressbild

Minimani får ny direktör

Peter Stolpe -
Petri Hangasluoma är ny ekonomidirektör på Minimani. Varuhuskedjans kundvolymer fortsätter växa.

Petri Hangasluoma har fått jobbet som ekonomidirektör på Minimani-kedjan och är också ny medlem av ledningsgruppen. Hangasluoma kommer närmast från företaget Jarmo Rinta-Jouppi där han jobbat som ekonomichef. Han har också jobbat som revisor på PWC och business controller på Atria.

Hangasluoma säger att en del av charmen med det nya jobbet är att Minimani är ett lokalt familjeföretag samtidigt som det också är en hel affärsgrupp. Minimanis varuhus hittas i Vasa, Karleby, Seinäjoki, Jyväskylä och Lembois.

Petri Hangasluoma är bördig från Kauhajoki och bor nu i Seinäjoki tillsammans med sin familj.

Minimanis tidigare ekonomidirektör Markku Koski går i pension i juni. Kedjan uppger att de haft fem procent fler kunder under början av året och att även försäljningen har utvecklats positivt.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan