NyhetsbildZoom
Wasaline. Foto: Arash Matin

Nya rekordsiffror för Wasaline

Christine Smedberg -
Rekordsiffror både vad gäller passagerarantal och fraktmängder. Wasaline gjorde i år sitt bästa första kvartal sedan starten 2013.

Under de tre första månaderna 2017 har Wasalines passagerarantal ökat med 14 procent jämfört med samma period i fjol – som då var ett rekordår. 3990 fler passagerare åkte med färjan Wasa Express under det första kvartalet.

En bidragande orsak till det goda resultatet är att betydligt fler väljer att åka över Kvarken och övernatta i Umeå och Vasa, skriver rederiet i ett pressmeddelande. Antalet sålda hotellnätter i Umeå har ökat med 8,9 procent och i Vasa med 20,4 procent.

Vad gäller frakten kan rederiet även där visa upp strålande siffror i alla segment: Antalet fraktmeter har ökat med 11600 meter, det vill säga 22,4 procent, mängden fraktton med 8632 ton, det vill säga 13,4 procent och fraktvolymen visar en ökning på 813 fraktenheter, det vill säga 29,1 procent.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan