NyhetsbildZoom
Helgen är till för att njuta. Foto: Kollage

Brännbollsyran raggar i Vasa

Heidi Kojonen -
Lämna chipsskålen en stund i helgen och bege dig ut i vimlet.

ROCKOPERA
"The Wall" är en audiovisuell rockopera som handlar om karaktären Pink och hur han isolerar sig från omvärlden. Bandet The Wall Experience framför verket i samarbete med bildkonststuderande från yrkeshögskolan Novia. Ritz på fredag klockan 19.

HUMORKAMP
Brödfabriken bjuder på skratt när turnén "Årets nykomling i stand up" kommer på besök till Vasa. Mikko Kauppinen leder showen där fyra komiker slåss om att vara roligast. Dörrarna öppnas klockan 19 på fredag.

GÄSTSPEL
Teater Viirus gör ett gästspel på Wasa Teater med pjäsen "Kopparbergsvägen 2.0" på fredag. Mathias Rosenlunds självbiografiska debutbok med samma titel väckte stor uppmärksamhet när den kom ut 2013 och handlar om hur det är att vara fattig i dagens Finland. Efter föreställningen ordnas ett publiksamtal med Rosenlund. Föreställningen börjar klockan 19.


MUSIKBINGO
Briljera i musikkunskap när El Gringo ställer till med vårens sista musabingo på fredag klockan 21.

ENERGISK LIVESHOW
Volume Live presenterar Disco Ensemble och Kasköbandet Sara på WS Arena. Punkrockbandet Disco Ensemble har nyligen släppt skivan "After life" som fått ett varmt mottagande bland kritikerna (läs mera här). Kasköbaserade Sara har gått från att spela metalbetonad musik till en mjukare och mer elektronisk musik. Dörrarna öppnar klockan 21.

NIOMANNABAND
The Napkins bandmedlemmar kommer från både Jakobstad och Helsingfors och tillsammans skapar de själfull musik när de kombinerar moderna soulvibbar med 1960-tals swing. De kommer till The Doo-Bop Club för att släppa sin nya EP "Genuine" och dörrarna öppnar klockan 21 på fredag.

EN DOS BRUCE
Bruce Almighty spelar coverlåtar av Bruce Springsteen på O'Malley's på fredag. Vill du höra låtar av The Boss ska du vara på plats senast klockan 23 på fredag.

MODEBRUNCH
Nyfiken på vårens mode och trender? Fondis ordnar modebrunch igen och visningarna sker klockan 12.30 och 14.

FOTBOLLSMATCH
Meteorologerna förutspår fem plusgrader med fem meter nordanvind per sekund när VPS möter KuPS på lördag klockan 16 på Elisastadion. Publiken får applådera och heja sig varm på läktaren.

FESTIVAL TAR BÅTEN TILL VASA
Musik- och brännbollsfestivalen Brännbollsyran i Umeå vill se fler österbottningar i publikhavet och bland brännbollslagen. Därför tar festivalens "Kick off tour" båten över till Vasa och Fontana för att ragga upp Vasabor på lördag. Några av årets artister är Zara Larsson, Kygo, Little Jinder och Linnea Henriksson. Festivalen ordnas 1-3 juni.

40-ÅRS JUBILEUM
Progressiva rockbandet Fantasia firar sina 40 år med konserter och en ny skiva i år. På lördag besöker de Vasa och med sig har de folkrockbandet St. Petersaari som också de grundades på 1970-talet, men också slutat för att återuppstå 2007. Banden spelar på Ritz klockan 19 (läs mera här).

I SORSAKOSKIS FOTSPÅR
Höstens omtyckta musikkväll "Topin jäljissä" har fått en fortsättning och kommer till WS Arena på lördag. Kalle Kaaja har samlat ett gäng musiker som tolkar Topi Sorsakoskis produktion. Sorsakoski avled i lungcancer 2011 i Seinäjoki. Spelningen börjar klockan 20.

RETROKVÄLL
Groove Missile firar Finlands 100 år och spelar soul och pop från 1960- och -70-talen på The Doo-Bop Club. Dörrarna öppnar klockan 21 på lördag.

STORMÄSSA
Våren är här! Det vittnar Österbottens Stormässa om som har utställare inom flera teman som båt och motor, hem och stuga och trädgård. Mässan pågår klockan 10 till 17 både lördag och söndag i Botniahallen. Gratisbussar åker nonstop mellan stadshuset, Prisma och Botniahallen mellan klockan 9.15 och 17.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan