Restauranger, sommarteatrar, matfestivaler och en skejtpark är några av de verksamhetsplaner som företagare Tommi Kypärä har tillsammans med sina företagskompanjoner har för det gamla Wasalandiaområdet. Kypärä säger till Pohjalainen att han och hans kompanjoner ämnar köpa Wasalandias gamla byggnader och lösöre. Ett köpekontrakt finns redan, säger Kypärä.

Marken förblir i stadens ägo.

Tanken att köpa det nedlagda nöjesparkområdet föddes när Kypärä var ute på en joggingtur i Vasklot.

- Det kändes bedrövligt att betrakta det ödelagda området. Jag började fundera vad som kunde finnas där i stället. Jag vill se liv och rörelse i den här staden.

Kypärä ser att Craft Park kommer att bli hela familjens vardagsrum med aktiviteter för både små och stora. Bland annat planerar han att starta Finlands första utbildning i ölbryggeri i den nedlagda biosalongen på området.

En av de bärande idéerna bakom parken är att arrangera stora evenemang på området, till exempel matfestival. Enligt Kypärä ska det erbjudas lokalt producerad mat i områdets restauranger och lokala produkter ska finnas till försäljning i en matvarubutik i parken.

Kypärä säger att hans visioner för Craft Park är många och utvecklas ännu men att han vill lyfta fram österbottnisk kultur på området. Parkens utseende ska påminna en traditionell österbottnisk by och byggnaderna ska målas med rödmylla.