"Varför vill du bli kyrkoherde i Vasa svenska församling? Hur ser du på kyrkoherdens roll? Hur vill du förnya gudtjänstlivet i församlingen?"

Det är några av frågorna som de tre kandidaterna i kyrkoherdevalet i Vasa svenska församling får svara på på den nya sajt som nu lanserats inför valet i juni.

Ann-Mari Audas-Willman, Mats Björklund och Mikael Forslund har alla egna undersidor på sajten där de presenterar sig själva och berättar om sin kyrkliga bakgrund och vägen till prästyrket.

De redogör också för sin syn på vigsel och välsignelse av samkönade par samt på kyrkoasylen och de papperslösas situation.

Vem som blir ny kyrkoherde efter Tor-Erik Store klarnar den andra veckan i juni. Den egentliga valdagen är söndag 11 juni, men det ordnas också förhandsröstning 5–9 juni. Vecka 18 skickas valbrev med ett meddelandekort om rösträtt ut till alla röstberättigade församlingsmedlemmar.

Onsdag den 10 maj klockan 18.30 har alla intresserade möjlighet att träffa och ställa frågor till kandidaterna i Trefaldighetskyrkan. Moderatorer för tillfället är Bengt Klemets och Agneta Glad.

Under varsin söndag i maj håller de tre kandidaterna provpredikning i Trefaldighetskyrkan enligt följande: 14 maj Ann-Mari Audas-Willman, 21 maj Mats Björklund och 28 maj Mikael Forslund.