Polisen frågar aldrig efter lösenord per telefon

FNB -
Polisen i Östra Nyland påminner om att banker och myndigheter aldrig frågar efter bankkoder, pinkoder eller andra lösenord per telefon.

Polisen har denna vecka igen kontaktats av flera personer som har råkat ut för falska poliser. De väljer vanligen ut äldre människor med minnesstörningar och försöker lura dem på pengar och annan egendom.

I början av samtalet säger de falska poliserna ofta att de utreder ett brott och försöker efter det fiska offrens bankuppgifter och koder. Offren har berättat att de under telefonsamtalen har fått höra att de är i fara och har ombetts hjälpa poliserna i deras uppdrag.

Polisen påminner om att den bara i exceptionella fall ber allmänheten om hjälp.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan