Nytt avtal öppnar för flyg från Rovaniemi till Kina

FNB -
Finland och Kina har kommit överens om att tillåta flygtrafik från Rovaniemi till Kina.

Samtidigt luckras regelverket upp för övrig trafik, så att båda länderna kan låta alla sina flygbolag flyga mellan länderna.

För tillfället är det bara Finnair som flyger mellan Finland och Kina. Finnair har direkta flyg till Peking, Shanghai, Chongqing, Guangzhou och Xi'an. Via mellanlandningar går det också att nå Chengdu, Hangzhou, Xiamen och Shenyang. Det nya avtalet väntas leda till en ny direktlinje till Nanjing.

Antalet kinesiska turister i Lappland är på kraftig uppgång.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan