NyhetsbildZoom
Patrik Laine. Foto: LK/Markku Ulander

Laine kan bli årets rookie

FNB -
Patrik Laine gjorde 36 mål under sin första säsong i NHL och har nu nominerats till priset Calder Trophy, som delas ut till årets rookie.

Winnipegspelaren konkurrerar om priset med Torontoforwarden Auston Matthews och Columbusbacken Zach Werenski.

Laine, som fyllde 19 år i onsdags, reserverades som nummer två i NHL-draften i fjol somras, efter Matthews. Han var Winnipegs bästa målskytt och stod för sammanlagt 36+28=64 poäng i grundserien.

Laine gjorde två hattrick under säsongen och noterades för mer än en poäng i tjugo matcher.

Matthews gjorde fyra mål mer än Laine i grundserien. Werenski gjorde flest poäng av alla rookiebackar, 11+36=47.

NHL delar ut priser till årets bästa spelare under en gala i Las Vegas den 21 juni.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan