Stor trafikolycka i Etseri- bil krockade med skolbuss

Catrin Sandvik- Linn Övergaard -
En person har omkommit då en buss med skolbarn ombord och en personbil frontalkrockat i Etseri på morgonen. Personbilens förare omkom direkt och fem elever och busschauffören fick lindriga skador.

Personbilen och bussen kolliderade på en rak sträcka på riksväg 18 ett par hundra meter från korsningen till Sappio i Etseri strax före klockan åtta på fredagsmorgonen.

Enligt polisen inträffade kollisionen då personbilen körde över mittlinjen och in i filen för mötande trafik med följden att bilen körde in i bussens framända. I och med kollisionen körde personbilen ner i diket men bussens förare lyckades hålla bussen på rätt köl på vägen.

Den 30-årige mannen som körde personbilen omkom. Han färdades ensam i bilen.

Förutom föraren färdades 18 skolbarn i bussen. Enligt uppgifter från polisen skadades fem av skolbarnen i krocken men det är inte fråga om några allvarliga skador. De skadade barnen har transporterats med ambulans till sjukhus. Även bussens chaufför skadades lindrigt och fördes till sjukhuset.

Enligt polisen var väglaget inte halt vid olycksplatsen.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan