NyhetsbildZoom
Ångan som bildades leddes ut genom en säkerhetsventil. Foto: Arkiv

Värmepanna ledde till falskt alarm

Felix Rantschukoff -
På lördag eftermiddag fick Österbottens räddningsverk larm om att det rykte från en värmepanna.

På Kristinestadsvägen hade en värmepannas cirkulationspump i ett egnahem stannat vilket ledde till att den började koka. Ångan som bildades leddes ut genom en säkerhetsventil och personerna i huset hade uppfattat ångan som rök. Till platsen skickades en enhet och man kunde konstatera att det inte krävde någon åtgärd.

– Det är en säkerhetsfunktion som fungerade som den ska. Så länge tekniken fungerar är ångan inget problem. Om ventilen däremot inte fungerar kan pannan flyga i luften, säger Karl-Gustav Svedjebäck, jourhavande brandförman.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan