Deli Alli och Harry Kane gjorde mål i 2–0 segern över Arsenal.

Segern var Tottenhams svar till serieledaren Chelsea, som tidigare under söndagen vann över Everton med 3–0. I titelkampen i Premier League-fotbollen skiljer fyra poäng mellan Chelsea och Tottenham efter söndagens matcher.

Alli satte 1–0 efter 55 minuter och Kane utökade tre minuter senare till 2–0 från straffpunkten.

Arsenal kastade å sin sida bort ett gyllene tillfälle att på allvar blanda sig i kampen om Champions League platserna. Både Manchester City och Manchester United förlorade poäng tidigare samma dag. Arsene Wengers Arsenal är sexa, sex poäng från Manchester City på fjärde plats, med en match mindre spelad. Det är för övrigt första gången sedan 1995 som Tottenham slutar ovanför Arsenal i Premier League-tabellen.

Nya skador och tappade poäng för United

Skadelistan för Manchester United växer. I hemmamötet mot Swansea tvingades José Mourinho göra två tidiga byten i backlinjen efter att Luke Shaw och Eric Baily klivit av med skador.

Och det skulle bli ännu tyngre för United, som sedan tidigare har skador på Zlatan Ibrahimovic, Marcus Rojo, Paul Pogba, Chris Smalling och Phil Jones. För även om man fick ett billigt ledningsmål i form av en väldigt tveksam straff som Wayne Rooney tryckte dit, kom kallduschen från Swansea i den 79:e minuten.

Islänningen Gylfi Sigurdsson tog hand om en frispark från ett bra läge – och bollen satt i krysset. En otroligt viktig poäng för Swansea, som kämpar för nytt kontrakt i Premier League-fotbollen.

För United var det tionde krysset på hemmaplan och laget är kvar på en femte plats i tabellen, precis nedanför den sista direktplatsen till Champions League.

Avståndet till Manchester City, som är fyra i tabellen, är dock fortsatt en poäng efter att även City kryssade på söndagen, 2–2 mot nästjumbon Middlesbrough.