NyhetsbildZoom
Nätstrumpbyxor under jeans - är det något för dig? Foto: Kollage

Nätstrumpbyxan är tillbaka

Heidi Kojonen -
Två bloggare säger sitt om den nya trenden.

En av vårens trender är en modifikation av 1990-talets modetrender: Strumpbyxan i fisknätsmodell. På 1990-talet använde man strumpbyxorna uteslutande till korta kjolar eller klänningar men nu kan man variera outfiten på många sätt och ändå vara helrätt.

Modebloggaren Henrietta Nylund i Korsholm gillade först inte trenden men har mjuknat och tycker att det är ganska snyggt med strumpbyxorna.

– Det råder verkligen blandade åsikter om nätstrumpbyxan, antingen hatar eller älskar man den. Jag själv var skeptisk till en början men har nu börjat tycka att det är snyggt under exempelvis ett par slitna jeans. Det är en rolig accessoar. Men jag skulle inte styla den med korta shorts och en croppad tröja till eller ha den bara med kjol.

Zoom

Två olika outfits med nätstrumpbyxan. Foto: Kollage


Foto 1 och Foto 2.

Josefin Thors som också har en modeblogg, ger också trenden tummen upp.

– Jag gillar trenden och tycker den är roligare än vanliga strumpbyxor. Jag har skaffat ett par strumpbyxor och även ett par sockar. Det tycker jag är kul, att hela sockskaftet syns. Det är kanske till och med bättre nu till sommaren om man vill vara barbent.

Här visar Thors en outfit med sockorna.

Vad tycker du om trenden? Hiss eller diss?

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan