Drogpåverkad man stoppades av polisen

VBL-ÖT -
Klockan nio på lördagsmorgonen stoppades en man av polisen på Roparnäsvägen i Vasa. Mannen var påverkad av droger och hade en fällkniv med sig.

Mannen, född 1988, stoppades av polisen i samband med en blåsrazzia. Han blåste 0.00 promille, men drogtestet visade positivt.

Mannen saknade giltig körrätt. Han hade även en liten mängd narkotika på sig och en fällkniv.

Han misstänks nu för rattfylleri, straffbart bruk av narkotika, förande av fortskaffningsmedel utan behörighet och innehav av föremål eller ämne som lämpar sig för att skada någon annan.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan