NyhetsbildZoom
Foto: Arkiv

Båttjuvar flydde undan polisen i Larsmo

VBL-ÖT -
Polisen har letat hela natten och förmiddagen efter två män som misstänks ha stulit flera utombordsmotorer från ett företag i Larsmo.

Det var natten mellan lördag och söndag som en polispatrull skulle stanna en bil för en trafikkontroll i Larsmo. Men chauffören vägrade att stanna. Polisen körde efter bilen och efter en stund hittades den vid Kalvholmsskatavägen. De två män som hade färdats i bilen syntes dock inte till.

När polisen tog en närmare titt på bilen och terrängen hittade de flera utombordsmotorer som visade sig ha stulits från ett företag i Larsmo. Företaget sysslar bland annat med vinterförvaring av fritidsbåtar.

Polisen har letat efter gärningsmännen hela natten och förmiddagen. På grund av fynd i närheten av bilen har de stark anledning att tro att de båda männen tillhör en organiserad utländsk kriminell sammanslutning och att deras primära mål med sin vistelse i landet är att begå brott.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan