Rattfylleri i Vasa

VBL -
Polisen tog körkortet av två män som körde rattfulla i Vasa på lördagen.

En polispatrull stannade en bilist i lördags klockan 9.45 som körde på Farmarevägen i Vasa. Chauffören var en 33-årig man från Tammerfors.

Mannen blåste 0,35 millligram per liter i alkotestet. Precisionsalkometertestet gav resultatet 0,30 milligram per liter. Mannen misstänks för rattfylleri och fick temporärt körförbud. Han var ensam i bilen.

Strax före klockan 16 stoppade en polispatrull en annan man som körde bil på Förbindelsevägen i Vasa. Mannen är en 47-årig man från Vasa.

Han blåste 0,83 milligram per liter och precisionsalkometertestet visade 0,96 milligram per liter. Mannen misstänks för grovt rattfylleri och fick temporärt körförbud.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan