Körde 103 på 50-väg

VBL -
En man misstänks för grovt äventynde av trafiksäkerheten efter att ha kört mer än 50 kilometer i timmen för fort i Vasa.

Klockan 23-tiden på lördagskvällen mätte en polispatrull hastigheten på en personbil som körde längs Sjukhusgatan i Vasa. Bilen körde 103 kilometer i timmen där hastighetsbegränsningen är 50 kilometer i timmen.

En 31-årig man från Vasa körde och var ensam i bilen. Han misstänks nu för grovt äventyrande av trafiksäkerheten och är utan körkort för en tid.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan