NyhetsbildZoom
Nu ser det äntligen ut att bli sommar. Foto: Arkiv/Mikael Nybacka

Nu kommer sommaren

Fredrik Westblom -
Den som väntar på något gott, heter det, och visst har vi väntat länge på sommaren. Nu är den här. Helgen blir varm och solig, lovar meteorologerna.

– Nu verkar det som att det vänder. Den kyliga nordanvinden byts ut mot sydvindar. Det leder till varmare väder i hela landet, säger meteorolog Petri Hoppula vid Meteorologiska institutet.

På tisdagen kommer ett högtryck in över landet vilket gör att temperaturerna börjar skjuta i höjden.

– Tyvärr leder det till att vi också får lite nederbörd. Onsdagen och torsdagen blir regnig och ganska kall, men på fredagen klarnar det och då kan temperaturerna klättra upp till 20 plusgrader. Det blir den första riktiga sommardagen, säger Hoppula.

Vädret håller i sig över veckoslutet men på söndagen kan det komma nya regnskurar.

Hur ser det ut framöver? Kommer vintern tillbaka?

– Nej, det varma vädret ser ut att hålla i sig, säger Hoppula.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan