NyhetsbildZoom
Räddningsverk, brandkår. Foto: Arkiv

Lasermaskin brann i Jakobstad

Linda Forth -
En lasermaskin som används för att skära akryl fick ett systemfel och började brinna. Företagets personal lyckades släcka elden.

Branden inträffade hos ett företag på Penviksvägen i Jakobstad.
Innan brandkåren anlände till platsen släckte företagets personal branden med hjälp av en brandsläckare. För brandmännen återstod bara att kontrollera att branden inte hade hunnit sprida sig.

Branden bröt ut strax före klockan åtta på onsdagsmorgonen. Maskinen som började brinna hade använts tidigare samma morgon.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan