Båtmotorer stals vid Andra sjön

ÖT -
Tre utombordsmotorer stals vid Andra sjöns båthamn någon gång mellan tisdag och onsdag.

Enligt preliminära uppgifter rör det sig om en Yamaha 60 hk årsmodell 2005, en Suzuki 50 hk årsmodell 2015 eller 2016 samt en Mercury 60 eller 70 hk av årsmodell 2016.

Gärningsmännen har brutit sig in i båthus och stulit motorerna. Egendomens värde torde enligt polisen vara cirka 16 000-20 000 euro.

Polisen ber om uppgifter om de misstänkta. Uppgifterna kan lämnas under tjänstetid till tel. 0295415809 eller per e-post till adressen rikostorjunta.keski-pohjanmaa@poliisi.fi.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Lokalt

"Lagstiftningen är orättvis"

Det blir ingen dagkirurgi i privat regi vid Malmska i det här skedet. Det är den nya lagstiftningen som träder i kraft vid årsskiftet som sätter käppar i hjulet för planerna.

Nyhetsbild
Kultur

Nöje med attitydproblem

INBLICK Vasaklassikern ”det händer ingenting i Vasa” är på agendan igen. Max Jansson, Visit ­Vasas vd, kritiserar österbottningarna och speciellt ­Vasaborna för att inte delta i evenemang.

Nyhetsbild
Inrikes

Partikamrater vill ha bort Peter Albäck

– Nu om någonsin ska han bort, säger centerpolitiker som bland annat tröttnat på Peter Albäcks offentliga skriverier.

Nyhetsbild
Inrikes

Antti Rinnes uppmaning till babytalko väckte kritik

Babytalkot som SDP:s ordförande Antti Rinne uppmanade finländarna till på onsdagen möttes genast av hård kritik på sociala medier. Också riksdagsledamöter, även inom det egna partiet och partiets ungdomsförbund, risade hans ordval.

Mest läst senaste veckan