Det blev ett kryss i division 2-derbyt mellan Vasa IFK och serienykomlingen JBK. Torsdagskvällens match slutade 1–1 (0–1).

Matchen började på värsta möjliga vis för Vasa IFK. Redan i den första minuten fick JBK en hörna som yttern Antonio Hotta slog mot straffpunkten. Mittbacken William Holti löpte mot bollen och skarvade den mot mål med bakhuvudet.

Rasmus Aspholm i hemmamålet var inte med på noterna och bollen gick in.

VIFK hade inledningsvis en del problem med uppspelen, men skapade ändå ett par målchanser i första halvlek. De bästa kom, på samma sätt som i tidigare matcher, efter att VIFK spelat runt på kanterna.

I 28:e minuten var det mycket nära 0–2 då yttern Seth Paintsil slog ett bra inlägg, men varken Hotta eller anfallaren Antti Palohuhta nådde bollen.

Mustafa Maki fick en smäll och utgick då ungefär tio minuter återstod av halvleken, Nikko Ruokangas ersatte.

När dryga fem minuter återstod av halvleken rann Palohuhta igenom och Tuomas Rintamäki stoppade honom regelvidrigt som siste man. Mittbacken fick syna det röda kortet och uppförsbacken blev bara brantare för VIFK.

Andra halvlek

Sex minuter in i halvleken kom Palohuhta nästan i genom, men uppvaktades av Kristian Kokko som gått ner på mittbacksposition efter utvisningen av Rintamäki. Palohuhta sköt i steget, men Aspholm gjorde en fin fotparad.

Strax efter var det VIFK:s tur att anfalla. Aleksi Pöntinen åkte slalom runt två försvarare och bröt igenom på högerkanten. När han kom in i straffområdet passade han till Casper Källberg som kvitterade från närhåll.

Källbergs mål var hans andra för säsongen och målet var på samma gång det första som JBK släppte in denna säsong.

Efter målet drog VIFK ihop sig och tätade till på mittfältet. Förutom sporadiska kontringar hade hemmalaget inte mycket till anfallsspel. JBK hade ett par heta målchanser. Den hetaste kom i 80:e minuten då mittfältaren Jim Myrevik missade bollen med en volleyspark från närhåll.

I 82:a minuten slog Samba Sillah en bra långboll som Källberg nådde, men JBK:s målvakt Patrik Häggblom räddade skottet.

VIFK:s laguppställning (4–2–3–1): Rasmus Aspholm (mv) – Samba Sillah, Ilari Antila (72 min, Nicolas Sievers Laine), Tuomas Rintamäki (utv), Samuli Virtanen – Kristian Kokko (v), Tony Björk – Jonas Pitkäkangas (v), Aleksi Pöntinen, Mustafa Maki (41 min, Nikko Ruokangas) – Casper Källberg.