NyhetsbildZoom
Tommi Mäki. Foto: Arash Matin

Scooter till Vasa Festival

Patrik Back, Christine Smedberg -
Nu är det klart: Tyska Scooter är årets huvudartist på Vasa Festival. Arrangörerna utlovar "Rantarock-stämning" på Elisastadion i augusti.

Årets upplaga av Vasa Festival ordnas på Elisastadion fredag den 18 augusti. Huvudartist är tyska eurodancejätten Scooter. Det här blir gruppens första stadionkonsert i Finland.

Festivalens promotor Tommi Mäki utlovar Rantarock-stämning på Elisastadion:

-Jag har tidigare pratat med gruppen om att göra en stadionspelning, Scooters första i Finland, och nu uppstod möjligheten. Gruppen är en av tidernas mest energiska på scenen och kommer garanterat att bjuda på en av sommarens mest intressanta konserter i Finland. Det blir massiva fyrverkerier och specialeffekter, säger Mäki som förväntar sig publik från hela Finland.

- Scooter har många fans i Finland. Dessutom arrangeras det få evenemang med denna musikgenre i Finland i sommar.

Zoom

Scooter. Foto: Pressbild


Scooter, som bildades 1993, var en av de stora grupperna under 1990-talets eurodance-våg. HP Baxxter är sångare och frontfigur i Scooter. Gruppen har haft hitlåtar som ”Hyper Hyper”, ”Move your ass!”, Faster Harder Scooter” och ”Fire”.

Scooter spelade i Vasa även i fjol. Då på Polar Sound Festival i ishallen i februari, under en en slutsåld eurotechno-kavalkad tillsammans med Pandora och E-type.


Vasa Festival presenterar fler artister i samma genre som Scooter senare i sommar. Troligen är någon eller några av artisterna från Sverige.

Den musikaliska profilen på festivalen förändras i jämförelse med fjolåret.

- Målsättningen är att Vasa festival arrangeras varje år. Vi vill bjuda på en upplevelse. Publiken ska trivas och veta att servicen fungerar smidigt, men musikstilen kan variera , säger Mäki.

Årets festival har en åldersgräns på 18 år. Biljetterna släpps nu på fredag den 16 juni.

Den första Vasa festival ordnades i juli i fjol. Då var det bland andra Tom Jones och Carola som uppträdde på Elisastadion. Besökarsiffran landade då på kring 6800.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan