Årets upplaga av Vasa Festival ordnas på Elisastadion fredag den 18 augusti. Huvudartist är tyska eurodancejätten Scooter. Det här blir gruppens första stadionkonsert i Finland.

Festivalens promotor Tommi Mäki utlovar Rantarock-stämning på Elisastadion:

-Jag har tidigare pratat med gruppen om att göra en stadionspelning, Scooters första i Finland, och nu uppstod möjligheten. Gruppen är en av tidernas mest energiska på scenen och kommer garanterat att bjuda på en av sommarens mest intressanta konserter i Finland. Det blir massiva fyrverkerier och specialeffekter, säger Mäki som förväntar sig publik från hela Finland.

- Scooter har många fans i Finland. Dessutom arrangeras det få evenemang med denna musikgenre i Finland i sommar.

Zoom

Scooter. Foto: Pressbild


Scooter, som bildades 1993, var en av de stora grupperna under 1990-talets eurodance-våg. HP Baxxter är sångare och frontfigur i Scooter. Gruppen har haft hitlåtar som ”Hyper Hyper”, ”Move your ass!”, Faster Harder Scooter” och ”Fire”.

Scooter spelade i Vasa även i fjol. Då på Polar Sound Festival i ishallen i februari, under en en slutsåld eurotechno-kavalkad tillsammans med Pandora och E-type.


Vasa Festival presenterar fler artister i samma genre som Scooter senare i sommar. Troligen är någon eller några av artisterna från Sverige.

Den musikaliska profilen på festivalen förändras i jämförelse med fjolåret.

- Målsättningen är att Vasa festival arrangeras varje år. Vi vill bjuda på en upplevelse. Publiken ska trivas och veta att servicen fungerar smidigt, men musikstilen kan variera , säger Mäki.

Årets festival har en åldersgräns på 18 år. Biljetterna släpps nu på fredag den 16 juni.

Den första Vasa festival ordnades i juli i fjol. Då var det bland andra Tom Jones och Carola som uppträdde på Elisastadion. Besökarsiffran landade då på kring 6800.