NyhetsbildZoom
Croissanter och andra läckerheter från franska bagerier kan vara hotade. Foto: Arkiv/123rf/stylephotographs

Croissanternas framtid hotad?

FNB–AFP -
Croissanter och andra läckerheter från franska bagerier kan vara hotade.

Enligt franska bageriföretagare har smörets pris stigit med 90 procent under ett år vilket gör det svårt att bedriva lönsam verksamhet.

– Tyvärr håller situationen på att bli värre och det finns en risk att smöret helt och hållet tar slut inom de närmaste veckorna, säger bagarförbundets generalsekreterare Fabien Castanier.

Smör är en av huvudingredienserna i de franska bageriernas delikatesser.

Även om hyllorna inte skulle bli tomma, väntas en kraftig förhöjning av konsumentpriset på bagerivaror.

Orsaken till att priset på smöret stigit är minskade mjölkmängder i Europa, speciellt i Frankrike, samtidigt som efterfrågan ökat. (FNB–AFP)

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan