NyhetsbildZoom
Simon Elo och de övriga medlemmarna i Nytt alternativ. Foto: Jussi Nukari

Sannfinländsk splittring också i kommunerna

FNB -
Sannfinländarnas splittring märks också i kommunalpolitiken.

De riksdagsledamöter som hoppat över från partiet till den nya riksdagsgruppen Nytt alternativ kommer också att tvingas byta grupp i fullmäktige.

Markku Saarikangas som leder Sannfinländarnas grupp i Helsingfors säger att Sampo Terho och Jussi Niinistö sannolikt måste lämna fullmäktigegruppen.

– Partiet anser att de som bytt riksdagsgrupp även lämnat partiet. Det innebär ju i praktiken att de måste bilda en ny grupp, säger Saarikangas.

Samma situation har uppstått i Esbo där Timo Soini och Simon Elo kommer att tvingas lämna Sannfinländarnas grupp.

Avhoppen i partiet fortsätter också. Jani Kolehmainen som lett distriktet i Norra Savolax har avgått. Han säger att han inte kan godkänna den nya partiledningens starka invandringsfientlighet.

Janne Aso som leder distriktet i Egentliga Finland meddelar i sin tur att han inte ställer upp för omval. Hans period tar slut vid årsskiftet.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan