Killarna träffades när de studerade samtidigt på Vasa universitet. Då gick de en kurs som gick ut på att de skulle göra ett spel. Båda två fick upp intresset för spelbranschen och började smida planer på att i framtiden lansera ett eget spel. För två år sedan blev idén verklighet när de båda utexaminerades från Vasa universitet. Då började Björk och Luukkanen att skissa fram grunderna till spelet som i dag heter Mr Future Ninja.

I fjol presenterade Björk och Luukkanen spelet på konferensen White Nights i Helsingfors. Spelet fick mycket bra respons och vann två utmärkelser.


Mr Future Ninja fick priset för bästa design och utnämndes till bästa spel.

– Spelet fick mycket bra rykte efter att vi deltog i White Nights. Spelförlag började höra av sig till oss och ville lansera spelet. Det var otroligt kul, säger Mathias Björk, programmerare.

Efter diskussioner med olika förlag var det Absolute Games från USA som Björk och Luukkanen ville samarbeta med.

– Det kändes som att Absolute Games var det bästa alternativet för oss, säger Björk.


På torsdagen lanserades spelet på Google Play och App store. Björk är osäker på hur spelet kommer tas emot.

– Vi får hoppas att publiken tycker om det. Det är ju svårt att säga hur det kommer att gå. Hittills har vi bara fått bra respons, säger Björk.

Mr Future Ninja går ut på att spelaren ska störta ett ont företag. Spelaren styr tre ninjor som ska ta sig till toppen av en skyskrapa. På vägen till toppen av skyskrapan ska spelaren försöka undvika vakterna. I spelet får spelaren lösa olika pussel och problem för att komma vidare till nästa bana.

– Vi ansåg att det fanns miljontals spel på marknaden där man bara behöver klicka för att komma vidare i spelet. Därför vill vi att spelaren ska få utmana sig själv.