Matchreferat, tabeller och skytteligorna i division 3, 4, 5 och 6. Allt det finns samlat på den nya fotbollssajten som HSS Media lanserat med sloganen "först på bollen".

– Det här är en del av fotbollsvärlden som vi tidigare inte bevakat men som involverar många människor i regionen, säger Vasabladets chefredaktör Niklas Nyberg.

Materialet på sajten är tills vidare öppet för alla, oavsett om man är prenumerant eller inte. På sajten kan man exempelvis följa skytteligan för damtreans BK-48 eller se skytteligan för exempelvis hela division 5 i herrserien.

Sajtens innehåll genereras av HSS Medias textrobot som tar fasta på det som sticker ut under matchen. Så skapades rubriken "Sam Karlsson tremålskytt i Norrvalla FF II:s seger".

– Det är roligt att följa kompisar i fjärde och femte divisionen och se deras namn i rubriker på sajten. Vi hoppas att sajten höjer intresset för lokalfotbollen, säger Nyberg.

Adressen till sajten är vasabladet.fi/fotboll. HSS Media planerar också att vara först på pucken och lansera en liknande sajt för ishockey på lokalnivå till hösten.