Björn dödade 16-årig löpare

FNB–TT -
16-åringen hann skicka ett sms: Jag har en svartbjörn efter mig. Men sedan blev det tyst. Nu har den unge löparen hittats död, skriver Alaska Dispatch News.

Pojken deltog i går i Robert Spurr Memorial Hill Climb, en tävling där man så snabbt som möjligt ska ta sig upp på berget Bird Ridge. Efter att ha kommit upp kan deltagarna på egen hand promenera ner, och det var när pojken gjorde det som svartbjörnen dök upp.

En familjemedlem som fick sms:et slog larm, och en stor sökoperation drogs i gång. Pojken siktades snabbt, men det tog sedan ett bra tag innan man kunde konstatera att han var död.

– Björnen höll sig kvar i området där ynglingen låg, förklarar parkskötaren Tom Crockett för ADN.

Enligt Crockett skadesköts sedan den över 110 kilo tunga björnen av tillkallad personal, men den hade ännu på måndagen inte hittats.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan