NyhetsbildZoom
Enligt meteorologiska institutet kan det spricka upp vid kusten på midsommafton. Foto: Arkiv/Christian Nylund

Solen tittar fram på midsommar

Heidi Kojonen -
Österbottningarna får en varmare midsommar än många andra, säger meteorologen.

– Det ser bättre ut längs den österbottniska kusten än på många andra ställen – till er lycka. Jag skulle vara nöjd med prognosen, säger jourhavande meteorolog Eveliina Tuominen.

Enligt Tuominen blir det växlande väder på fredag, midsommarafton, och solen tittar fram över Österbotten och det gör att temperaturen stiger till 14–16 grader. På sina håll kan det bli uppemot 18 grader.

Lördagen blir varmare men troligtvis också molnigare. Då landar temperaturen på 15–18 grader och på kvällen kan det också komma en del regn.

På söndag väntas ett regnområde komma in från väst och temperaturen blir 13–17 grader.

Zoom

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan