NyhetsbildZoom
Tero Pitkämäki. Foto: Lehtikuva

Pitkämäki och Lipsanen stjärnorna i Finlands trupp till lag-EM

FNB -
Finland ställer upp med en slagkraftig trupp i lag-EM i Vasa under midsommarhelgen. Med finns bland andra spjutstjärnan Tero Pitkämäki, sprintern Samuel Purola, som löpt personbästa på 200 meter i sommar, och Simo Lipsanen som varit och nosat på Pertti Pousis 49 år gamla finska rekord i tresteg.

På damernas 100 meter häck jagar nationsrekordinnehavaren Nooralotta Neziri en lyckad tävling.

– Det att till exempel Tero Pitkämäki valt att tävla i Vasa vittnar om att tävlingen är prestigefylld. Två som förtjänar att man lyfter på hatten åt dem är Camilla Richardsson (Vasa IS) och Sara Kuivisto (Akilles), som löper två grenar vardera mitt under sommarens mest hektiska tävlingsperiod, säger idrottsförbundets träningschef Jorma Kemppainen i ett pressmeddelande.

– Om man jämför det här gänget med truppen 2014, som vi steg för ett år till superligan med, är det ganska lika vad gäller damerna och lite bättre vad gäller herrarna. Ett avancemang till superligan förutsätter att idrottarna är lite bättre än vad statistikresultaten är, säger Kemppainen.

I Vasa avancerar de tre bästa till superligan 2019 och de tre sämsta degraderas till andraligan.

Sammanlagt 12 lag tävlar i förstaligan i Vasa. Favoriter är Portugal och Sverige som utmanas av bland andra Finland, Schweiz och Turkiet.

– Finland har ett bra lag med nästan 30 idrottare som i sommar även tävlar i andra mästerskap såsom VM i London i augusti och EM för juniorer och ungdomar, säger Kemppainen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan