Volleybollherrarna tog en seger i Egypten och riktar blickarna mot EM

FNB -
Finland tog sin enda seger i helgens världsliga i volleyboll mot Egypten i Kairo på söndagskvällen. Finland besegrade Egypten med 3–1 (25–22, 25–13, 18–25, 25–22).

Helgens turnering i Kairo var den sista i gruppspelet. I de två första matcherna blev det stryk med 1–3 mot Portugal och 0–3 mot Slovenien.

Mot Egypten var spikern Urpo Sivula (18 poäng) och allroundlirarna Elviss Krastins (16) samt Eemeli Kouki (14) de bästa poängmakarna.

Chefstränaren Tuomas Sammelvuo lät sammanlagt tio olika spelare in på planen i matchen.

– Jag är stolt över att vi vann den här matchen. För min egen del gick de två första matcherna dåligt. Den här tredje var okej, men ännu inte bra, sade Finlands förstepassare Eemi Tervaportti.

Tervaportti spelade hela 14 landslagsmatcher i maj–juni, 5 i VM-kvalet och 9 i världsligan.

Finland kom nia av 12 lag i sin världsligagrupp och missar finalturneringen i Australien under midsommarhelgen.

Landslaget spelar nästa gång i augusti, då handlar det om dubbellandskamper i Kuopio och Sastamala. Motståndarna är ännu inte klara. Matcherna är förberedelser inför EM-slutspelet i Polen i augusti/september. EM-lägret i Kuortane börjar redan i slutet av juli.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan