NyhetsbildZoom
De här skisserna för Koskeby skola ska användas som grund för fortsatt planering. Foto: Polyplan

­Koskeby skola fick kommitté

Jonny Smeds -
Planerna för Koskeby ­skola går framåt. I går tillsattes en kommitté som ska ha ­ansvar för att ta fram de slutliga byggnadsritningarna.

Den nya Koskeby skola är ­planerad för 150 elever med möjlig­het att bygga ut. Byggnaden blir två våningar på totalt 3 400 kvadrat­meter, varav drygt 1 000 kvadrat­meter är vikta enbart för lågstadiet.

För­slaget är att Koskeby skola byggs ihop med högstadiet på den plats där gamla gymnasiet finns.

I årets budget finns 200 000 euro för planering av ett nybygge.

Vörå kommunstyrelse har nu tillsatt en ­kommitté som an­svarar för att ta fram de ­slutliga byggnadsritningarna för skolan.

Det var ­meningen att ­kommittén skulle tillsättas tidigare, men kommun­valet kom emellan och man beslöt att skjuta upp ärendet.

Kommittén ­består av tekniska ­direktören Jan ­Östman, bildnings­direktör Helena Emaus, före­stånda­re Fredrik Sande­lin, rektor­ Elisabeth Karp och ord­förande för Koskeby hem och ­skola som just nu är Björn Helsing.

De är sakkunniga med närvaro och yttrande­rätt.

Av de förtroendevalda valdes ­Rainer Bystedt till ordförande, ­Victor Ohlis, Ove Bergman, Ann-britt ­Backull och Leena Nikkari-Östman.

Fastig­hetschef Johan Strand ­valdes till sekreterare för kommittén.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan