Under de första tre minuterna fick RoPS endast hålla i bollen ett par sekunder efter avspark. Resten av tiden rullade VPS boll runt motståndarna.

I 12:e minuten fick VPS sitt första heta läge då Ebrima Sohna bröt på mittfältet och Steven Morrissey spelade vägg med Jesper Engström. Morrissey sköt sedan hårt mot främre krysset men bollen gick endast centimetrar över.

Sju minuter senare var det dags igen. Juha Hakola kom loss med Morrissey i en halvkontring och Hakola drog bollen i kryssribban. Returen föll till Morrissey vid straffpunkten som oturligt nog fick för mycket luft under bollen som gick över.

I 37:e minuten kontrade VPS och Jerry Voutilainen spelade fram Morrissey. Jamaicanen passade till Hakola som från gränsen av straffområdet drog till på havvolley. Antonio Reguero i RoPS mål dök ändå i vägen.

På tilläggstid fälldes Markus Jürgenson just utanför straffområdet. Joonas Vahtera slog frisparken på Jürgensons panna och esten gjorde inga misstag, 1-0 till VPS. Målet var hans första i VPS.

Gästerna hade ett par halvchanser men riktigt farligt blev det aldrig.

Andra halvlek
Gästerna kom in i andra halvlek klart aggressivare än i första. VPS var ändå beredda på anstormningen och trots att det osade bränt i de egna leden några gånger redde man ut situationerna.

I 61:a minuten fick VPS sitt första riktigt bra läge. Hakola och Morrissey körde en annorlunda hörnvariant som resulterade i ett ypperligt skottläge för den sistnämnde.

Morrissey drog ändå bollen just förbi det bortre krysset.

Litet senare fälldes Morrissey ungefär 30 meter från mål och på den efterföljande frisparken var Mikko Viitikko nära att dunka in en bakåtskarv av Morrissey.

RoPS kom åt att få ett par målchanser, de flesta kom efter att VPS tappat bollen efter slarviga passningar.

Ju längre matchen led desto mer chanser fick gästerna, men varje gång RoPS kom upp i anfall så öppnades det ytor och kontringsmöjligheter för VPS.

RoPS kom åt att pressa VPS ordentligt mot slutet men försvaret höll för trycket och VPS tog sin andra raka seger i ligan.

VPS laguppställning: Marko Meerits (mv) – Mikko Viitikko, Timi Lahti, Veli Lampi – Ebrima Sohna (76 min Kim Böling) – Markus Jürgenson, Juha Hakola, Jerry Voutilainen, Jesper Engström – Joonas Vahtera (79 min Jonas Levänen), Steven Morrissey (88 min André Clennon).

På bänken: Samu Volotinen (mv), Ville Koskimaa, Fabrice Gatambiye.