Samuli Erikssons andra plats i höjdtävlingen innebar många sköna pluspoäng. Åtta hoppare i tävlingen har ett bättre personligt rekord än Salon Vilpashopparen.

Hela sex hoppare klarade höjden 215, men tack vare säker hoppning där Eriksson klarade både 205 och 215 i sitt första försök stod han till slut som tvåa i tävlingen.

- Det var en jämn tävling. Placeringen var en överraskning, och bra så, säger Samuli Eriksson.

Eriksson rev ut sig på personliga rekordhöjden 219.

- Jag blev lite för ivrig, när ribban höjdes så det gick inte ännu i dag. Jag tar hellre höjden i EM, säger Samuli Eriksson som har siktet inställt på 22-åringarnas EM i Bydgoszcz i medlet av juli.

Höjdtävlingen vanns av bulgaren Tihomir Ivanov, som tangerade Stefan Holms tio år gamla banrekord på 230.

Inför sitt sista hopp i längdtävlingen petades Kristian Pulli ner till trea av norrmannen Ingar Kiplesund.

Pulli svarade med att hoppa två centimeter längre, det vill säga 776.

- Jag var trea enligt statistiken, så det här var viktiga poäng i kampen om avancemang till Superligan, säger Kristian Pulli.

776 är Pullis nästbästa tävlingsresultat i sommar. Som längst har han hoppat 798 för snart en månad sedan.

Den enda som hoppade längre än Kristian Pulli var svensken Michel Tornéus.

Tornéus segerhopp mätte 785.

- Jag är glad att jag kunde gå härifrån med en seger. Jag visste att Kristian ville vinna på hemmaplan, säger Michel Tornéus.

Tornéus, som är VM-bronsmedaljör inomhus och flerfaldig EM-medaljör utom- och inomhus, jobbar som bäst på att få tekniken att sitta som den ska.

- Fysiskt känner jag mig bra, men med tekniken har jag en del att jobba på. Det gäller att bli mer jämn i tekniken, det var också anledningen till att jag hoppade alla fyra hopp idag, säger Michel Tornéus.