NyhetsbildZoom
Wasa Express. Foto: Arash Matin

Passagerarrekord på Wasa Express

Linn Övergaard -
I morse skrev Wasaline ett nytt stycke historia då Wasa Express avgick mot Umeå med ett nytt passagerarrekord.

För första gången sedan passagerarantalet ökades från 850 passagerare till 915 passagerare avgick färjan fullbokad från Vasa.

– Vi skriver historia i Kvarken då det här är allra första gången som Wasa Express avgår från Vasa med 915 passagerare ombord, säger Peter Ståhlberg, Wasalines vd.

Rederiet fick tillstånd att öka på antalet passagerarplatser i början av juni och ökade samtidigt på antalet turer mellan Vasa och Umeå.

En ökning av passagerarkapaciteten ska bemöta efterfråga under högsäsongen.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Mest läst senaste veckan