Kvinnan och de tre barnen hittades i sin lägenhet på torsdagsmorgonen efter att grannar larmat om att det brann hos familjen. Branden i lägenheten ser kammaråklagare Helena Treiberg Claeson som ett försök att dölja de misstänkta morden – det var inte själva branden som tog deras liv utan allt tyder på att de dog av andra orsaker, förklarar hon till TT.

Polis och räddningstjänst hittade den 33-åriga kvinnan och ett barn döda i lägenheten. Dessutom befann sig två andra barn i lägenheten, svårt skadade. Ett av barnen avled i ambulansen på väg till sjukhuset och det tredje barnet dog på sjukhuset.

51-åringen nekar till brott, men häktades på sannolika skäl misstänkt för mord på sin 33-åriga sambo och deras tre gemensamma barn i åldrarna två, fyra och åtta år.

Stora skulder

När kvinnan och barnen hittades i lägenheten hade de skador som gjorde att polisen snabbt misstänkte att de utsatts för brott före branden.

Samma dag som familjen hittades döda skulle de vräkas från sin lägenhet i stadsdelen Angered i Göteborg, enligt

Aftonbladet. Familjen hade stora skulder och kvinnan, som stod på hyreskontraktet, hade inte betalat hyran på två år. Polisen fortsätter utreda fallet.