Putin landar på flygfältet i Nyslott klockan 13:30.
Han tas officiellt emot av president Sauli Niinistö vid Hotell Punkaharju en halvtimme senare.
Därefter inleder de två sina överläggningar. Så här långt har det inte kommit någon information om vad mötet egentligen ska handla om.
Det är ändå sannolikt att säkerhetspolitik berörs, särskilt som en gemensam rysk-kinesisk militärövning just nu pågår i Östersjön. De nya amerikanska sanktionerna mot Ryssland kan även bli ett diskussionsämne.

Även handeln mellan Finland och Ryssland kan komma upp, även om det knappast betyder att diskussionerna skulle kunna påverka de av EU utfästa sanktionerna mot Ryssland.
En timme är tillägnad till mötet mellan presidenterna. Klockan halv fyra håller de en gemensam presskonferens. Därefter bordar de ångbåten S/s Saimaa för att ta vattenvägen till Olofsborg i Nyslott där det festligare programmet tar vid.
Herrarna äter middag tillsammans med representanter för Nyslotts stad. Just nu pågår den välkända Operafestivalen i Nyslott, och de två presidenterna kommer under kvällen att lyssna på operan Jolanta, skapad av den ryske kompositören Pjotr Tchaikovsky.
Presidentbesöket har sagts vara Putins officiella visit för att gratulera det 100-åriga grannlandet för sin självständighet från just Ryssland.
Med det som utgångspunkt är det intressant att notera att den ryska operan dessutom framförs av en välkänd rysk grupp, den i Moskva belägna.
Bolsjojteaterns kör och orkester. Bolsjojteatern, som är Rysslands nationalscen, framför operan Jolanta.
VBL:s och ÖT:s reporter finns på plats för att följa skeendena. Följ med rapporteringen på webben under dagen.