Både han och Mercedesstallet verkar dessutom bli allt bättre ju längre säsongen lider.

– Allt är möjligt. De senaste tävlingarna har varit bra för mig och jag vet att jag ligger bra till inför säsongens andra halva, säger Bottas.

Alla segrar i VM-serien ger 25 poäng.

Hungaroring utanför Budapest har ofta kallats för de finländska förarnas hemmabana, eftersom den alltid lockar massvis med blåvita fans. Trots det har ingen finländsk vinnare korats i Ungern sedan Heikki Kovalainen tog vad som visade sig vara karriärens enda seger 2008.

– Den här banan är ett bra test för våra bilar. Vi tror det här blir en tuffare kamp än de två senaste loppen. Om vi är snabbare än Ferrari här så ger det mycket självförtroende för resten av säsongen, säger Bottas.

Kimi Räikkönen i Ferrari verkar också vara på gång efter en lite blygsam inledning på säsongen. Han gjorde ett av sina bästa lopp för i år då han slutade trea på brittiska Silverstone senast. Både Räikkönen och stallkamraten Vettel drabbades av punktering i England. Räikkönen har ingen förklaring till varför det gick så – åtminstone inte officiellt.

– Jag vet inte vad som hände. Det händer ju för normala bilar också, att däcket bara punkteras utan orsak. Förhoppningsvis är vi starkare här, säger Räikkönen.