BBC rapporterar att kinesiska nätanvändare är oroliga för djurplågeri.

Pandaskötaren Guo Jingpeng har försvarat sig mot anklagelserna med att säga att pandaungarna uppträdde våldsamt. Guo sade till landets statliga nyhetsbyrå Xinhua att videon inte visar hur ungarna bet honom när han försökte mata dem.

Videon spelades in tidigare i juli, men spreds på nätet i veckan. På sajten Sina Weibo, som liknar Facebook och är populär i Kina, har användare bland annat krävt att Guo ska avgå och kallat händelserna på videon för djurplågeri och ifrågasatt att Chengdu-centret verkligen arbetar för pandornas bästa, rapporterar BBC.

– Nätanvändarna säger att vi inte älskar pandorna. Men vi väljer att stanna kvar och jobba här för att vi älskar dessa varelser, sade Guo till lokala medier.

Forskningscentret har sedermera kritiserat Guo och gett honom mer utbildning, säger han till medierna. Centret har också bemött kritiken med att uppmana anställda att behandla djuren varsamt även om de biter eller river. Centret uppger att pandorna är starka och kan bete sig våldsamt trots att de ser gulliga ut.

Jättepandan anses vara värdefull i Kina och djuret är skyddat i landet. Pandacentret som ligger i Chengdu i Sichuanprovinsen i sydvästra Kina arbetar för att bevara arten, som inte längre anses utrotningshotad.