Den 51-åriga mannen som misstänks för att ha vansinneskört i Helsingfors centrum i går kväll har sagt till polisen att han körde utan att bry sig om ifall någon blev påkörd eller inte.

– Bilföraren har preliminärt berättat att han tutade bilhornet och körde fort längs med Alexandersgatan och fortsatte sedan till Mannerheimvägen och vidare till Lönnrotsgatan utan att bry sig om ifall någon blir påkörd, säger polisen i sitt uttalande.

Den misstänkta personen körde på sex personer, som befann sig på ett övergångsställe i korsningen av Mannerheimvägen och Lönnrotsgatan.

En 51-årig kvinna dog och fem personer drabbades av bland annat benbrott.

Polisen misstänker nu den 51-åriga mannen för dråp, fem försök till dråp, rattfylleri samt grovt äventyrande av trafiksäkerheten. Polisen har gripit mannen och en eventuell häktningsrättegång ordnas i början av nästa vecka.
Accelererade på Mannerheimvägen

Polisen uppger att mannen startade från Senatstorget strax efter klockan 18 på fredagskvällen. Han körde längs med Alexandersgatan mot Mannerheimvägen.

Då mannen närmade sig Mannerheimvägen hade han ökat på hastigheten och flera personer hade flytt undan bilen. Bilföraren kom fram till Lönnrotsgatan där han med hög hastighet körde på personerna som gick över gatan.

Efter påkörningen fortsatte mannen mot Annegatan, där han sedan parkerade sin bil och fortsatte till en näraliggande restaurang. Polisen grep mannen på restaurangen. Han gjorde inget motstånd.
Polisen fortsätter utreda fallet.