Salazar Pakyo, eller Salar Pakjou, som han heter när han inte spelar på scen, är glad. Under sommaren har han spelat på en ett flertal olika festivaler och nyligen har han undertecknat ett avtal med det holländska skivbolaget Armada Music.

– Det är ett häftigt kontrakt, säger andra artister som kommit längre i branschen. Jag själv vet inte hur stort det är, men det är en enorm öppning. Det känns väldigt bra, säger Pakjou.

När det var dags att skriva under kontraktet hade Pakjou två alternativ; antingen underteckna kontrakt med Universal Music i Schweiz eller med Armada. Valet föll på det senare bolaget eftersom dealen var bättre, säger Pakjou.

– Med Universal kan upplägget vara så att om man inte lyckas med sin första singel blir det inget mera. Med Armada behöver man inte fundera lite mycket på att musiken ska vara radiovänlig. Artisterna får en större kreativ frihet.

Med Armada kommer Pakjou ge ut tre singlar. På den första singeln sjunger den amerikanska artisten Alyshah från Los Angeles. Hon har bland annat figurerat på topplistorna i Storbritannien.

– Jag hittade henne via nätet. Jag mejlade henne och frågade om hon var intresserad och det visade sig att hon gillade låten väldigt mycket. Hon har sjungit in texten i Los Angeles och jag har producerat musik hemma hos mig.

När singeln släpps är ännu oklart. Armada har sagt att den kommer i slutet av sommaren.

– Men jag vet inte om Armanda menar slutet av vår sommar eller deras sommar.

De andra singlarna släpps senare i år.