NyhetsbildZoom
Bussar och taxichaufförer förbereder sig för tågstoppet. Foto: Vesa Moilanen

Buss- och taxibolagen bereder sig för tågstoppet

FNB -
På buss- och taxibolagen är man beredd på Lokmannaförbundets strejk nästa vecka.

Onnibus ska utöka kapaciteten när efterfrågan ökar. Även Pohjolan Liikenne är berett att köra fler turer på sina mest trafikerade rutter.

Helsingforsregionens trafik (HRT) kommer att lägga in några extra bussturer i kollektivtrafiken. HRT uppger att det handlar om några få bussar.

HRT informerar senare i dag om de extra turerna och var de kör. Man kommer att lägga in extraturer på de rutter som är allra mest beroende av lokaltågstrafiken.

Taxibeställningsförmedlarna i Helsingforsregionen, Taksi Helsinki och Lähitaksi, uppger att det verkar som att alla taxibilar, eller cirka 1 300 stycken per bolag, är i trafik på tisdag.

Tågtrafiken stannar stegvis från och med klockan 18 på måndag. Lokförarna återvänder på jobb natten till onsdag.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan