Invandrarnas utbildning främjas med 5,5 miljoner euro

FNB -
Undervisningsminister Sanni Grahn-Laasonen (Saml) har beviljat 5,5 miljoner euro till utvecklingen av utbildningsvägarna för invandrarelever och -studerande samt till åtgärder som främjar integrationen, meddelar Undervisnings- och kulturministeriet.

Med summan kommer man bland annat att förbättra inlärningsresultaten, ordna utbildning som ger ämneslärar- och barnträdgårdslärarbehörighet. Dessutom ska man utveckla Nokias program Bridge till att bli en snabb utbildningsväg för invandrare med högskolebehörighet.

Understödet delas på 27 projekt som genomförs av kommuner, högskolor, läroanstalter och organisationer.

– För närvarande har invandrare en lång väg till utbildningen och arbetslivet. Utbildningen har en central roll i integrationen i det finländska samhället. Det är viktigt att invandrarnas vägar till studier och arbetslivet blir mer flexibla och individuellt anpassade, säger Grahn-Laasonen i pressmeddelandet.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan