NyhetsbildZoom
Antti Vaaranmaa och Susanne Broända är grundarna av Family Earth som ordnar evenemanget Rock the earth: It's cool to care. Foto: Felix Rantschukoff

En festival för djur, natur och människan

Felix Rantschukoff -
Susanne Broända och Antti Vaaramaa förbereder inför evenemanget Rock the Earth: it's cool to care som går av stapeln i september. De hoppas på att föra människor närmare naturen för att öka välbefinnandet, samt att hjälpa djur och natur.

Family Earth är en nyskapad förening, bakom den står paret Susanne Broända och Antti Vaaranmaa. De tycker båda att djur och natur är väldigt viktiga för människan. De tror att de kan vara en nyckel till att människor skulle börja må bättre. Broända fick uppleva det personligen för några år sedan när hon blev utbränd. Räddningen från utbränningen hittade hon i promenader i skogen.

– Jag mådde jättedåligt då. Räddningen var att vi fick vår pudel Ivar. Jag började gå med honom i skogen och jag kände att skogen hjälpte mig enormt mycket, säger Broända.

Evenemanget Rock the Earth: it's cool to care är en marknadsdag och festival som inträffar den 9 september. Under dagen kommer deltagarna att få komma i kontakt med välbefinnande på sina egna sätt. Enligt arrangörerna kan var och en göra världen bättre. Det finns inte bara en lösning på det. På marknaden kommer olika trubadurer att spela. Artisterna är Kim & Louise, SING och Beauty & the Blonde. Olika utställare kommer också att sälja ekologiska varor och tjänster med fokus på välbefinnande. Tillställningen på dagen kommer att vara barnvänlig och såväl Broända och Vaaranmaa hoppas på att deltagarna ska inse att det kan vara roligt att bry sig om naturen.

– Vi människor har kommit allt längre bort från naturen. Jag ser det som en stor sorg. Naturen är en nyckel, en lösning och en möjlighet att andas, säger Broända.

Kvällsprogrammet på det kommande evenemanget kommer att gå från lugn till ordentligt drag. Då kommer flera band att rocka loss. Bland annat spelar Max on the Rox och Unia.

Rock the Earth: it's cool to care ordnas på WS Arena i Vasa den 9 september. Dagsprogrammet börjar klockan 14 för alla åldrar och kvällsfesten börjar klockan 19 med 18 års åldersgräns.

– Det är säkert många som är intresserade. Det är en viktig sak, säger Vaaranmaa.

Evenemanget har planerats av Vaaranmaa och Broända, tillsammans med Monika Kronman, Ann-Sophie Martin, Niko Putro-Martin, Tine Sylvest och Bo Mellberg.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan