Family Earth är en nyskapad förening, bakom den står paret Susanne Broända och Antti Vaaranmaa. De tycker båda att djur och natur är väldigt viktiga för människan. De tror att de kan vara en nyckel till att människor skulle börja må bättre. Broända fick uppleva det personligen för några år sedan när hon blev utbränd. Räddningen från utbränningen hittade hon i promenader i skogen.

– Jag mådde jättedåligt då. Räddningen var att vi fick vår pudel Ivar. Jag började gå med honom i skogen och jag kände att skogen hjälpte mig enormt mycket, säger Broända.

Evenemanget Rock the Earth: it's cool to care är en marknadsdag och festival som inträffar den 9 september. Under dagen kommer deltagarna att få komma i kontakt med välbefinnande på sina egna sätt. Enligt arrangörerna kan var och en göra världen bättre. Det finns inte bara en lösning på det. På marknaden kommer olika trubadurer att spela. Artisterna är Kim & Louise, SING och Beauty & the Blonde. Olika utställare kommer också att sälja ekologiska varor och tjänster med fokus på välbefinnande. Tillställningen på dagen kommer att vara barnvänlig och såväl Broända och Vaaranmaa hoppas på att deltagarna ska inse att det kan vara roligt att bry sig om naturen.

– Vi människor har kommit allt längre bort från naturen. Jag ser det som en stor sorg. Naturen är en nyckel, en lösning och en möjlighet att andas, säger Broända.

Kvällsprogrammet på det kommande evenemanget kommer att gå från lugn till ordentligt drag. Då kommer flera band att rocka loss. Bland annat spelar Max on the Rox och Unia.

Rock the Earth: it's cool to care ordnas på WS Arena i Vasa den 9 september. Dagsprogrammet börjar klockan 14 för alla åldrar och kvällsfesten börjar klockan 19 med 18 års åldersgräns.

– Det är säkert många som är intresserade. Det är en viktig sak, säger Vaaranmaa.

Evenemanget har planerats av Vaaranmaa och Broända, tillsammans med Monika Kronman, Ann-Sophie Martin, Niko Putro-Martin, Tine Sylvest och Bo Mellberg.