NyhetsbildZoom
Sally Pearson vinner. Foto: Antti Aimo-Koivisto

Harrison utan medalj när Pearson vann

FNB–TT -
Förra året satte Kendra Harrison nytt världsrekord på 100 meter häck, men missade att kvala in till OS. I år skulle amerikanskan ta revansch i VM, men det gick inte alls som planerat för den 24-åriga stjärnlöparen.

Harrison tappade rytmen efter ett par häckar och lyckades sedan inte ta sig in i loppet. Hon slutade fyra på 12,74, två hundradelar från brons.

Segern gick till 30-åriga veteranen Sally Pearson, Australien. Hon tog sitt senaste mästerskapsguld på samma arena, i OS i London för fem år sedan. Pearson sprang i mål på 12,59 och var fyra hundradelar före Dawn Harper-Nelson, USA. Samma duo var först över mållinjen även för sex år sedan – då var tiderna 12.35 och 12.37.

33-åringen Harper-Nelsons tid 12,63 var säsongbästa för henne.

Tyska Pamela Dutkiewicz tog VM-bronset på tiden 12,72.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan