NyhetsbildZoom
Sirkka-Liisa Anttila Foto: Arkiv/ Markku Jokela

Anttila: Sätt låg- och medelinkomsttagare i fokus

FNB -
Riksdagsledamoten Sirkka-Liisa Anttila (C) önskar att regeringen i sina budgetförhandlingar fattar beslut som förbättrar låg- och medelinkomsttagarnas situation och skapar social rättvisa.

Anttila anser att inkomstgränsen för solidaritetsskatten bör hållas på nuvarande nivå.

– Jag förundrar mig över Finansministeriets förslag att höja den till 90 000 euro, vilket i praktiken innebär skattelättnader för dem som tjänar bra. Det är helt fel budskap till arbetsmarknaden, säger Anttila i ett pressmeddelande.

Centern har föreslagit att till exempel garantipensionen skulle höjas med cirka 50 euro. Anttila anser att man också bör se till konkurrenskraften och reformera arbetslivet så att det blir lättare att kombinera familj och arbete.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan