NyhetsbildZoom
Kaisa Sali. Foto: Roni Lehti

Kaisa Sali klar etta på halvdistans i Åbo

FNB -
Kaisa Sali tog hem den internationella triathlontävlingen med halva distanser i Åbo.

Finlands för tillfället starkaste namn i sporten vann på 4.10.33 då hon gjorde sitt enda framträdande i Finland för året. Yvonne van Vlerken, som tidigare haft världsrekordet på fulldistans, slutade tvåa före Sveriges Annie Thoren. Avståndet mellan vinnaren Sali och den holländska tvåan van Vlerken blev drygt tre minuter.

I herrtävlingen blev det nyzeeländsk seger genom Dylan McNeice, som sprang om svensken Jesper Svensson och dansken Thomas Strange under den sista kilometern.

Sali såg trots den klara segern och starka prestationen tävlingen som ett träningspass.

– Det här var en bra förberedande träning inför ITU:s VM och fullängdstävlingen på Hawaii, säger Sali.

Trots att det internationella förbundet ITU ordnar ett VM i år ska formen toppas först till den klassiska Ironman-tävlingen på Hawaii i oktober. Sali deltog där för första gången förra året och slutade femma.

– I år är målet att gå in bland de tre bästa och nästa år är målet att vinna, säger Sali.

Hon är sedan några år tillbaka idrottare på heltid. Förra året bytte hon tränare, då Paul Sjöholm ersattes av Siri Lindley.

– Att byta tränare är alltid tufft. Även om samarbetet hade fungerat bra behövde jag något nytt för att ännu kunna utvecklas, säger Sali.

Hon bor i USA stora delar av året, men har på sistone tränat i Spanien. Där hittade hon varmare väder än i Colorado.

– Jag sålde lägenheten i Helsingfors och min nyblivna äkta man lämnade sitt civila jobb på grund av min triathlonkarriär, så jag satsar ju nog för fullt, säger Sali.

Kommentarer

Regler för kommentarer

Kommentarerna är ett forum för att diskutera artikeln och de tankar som artikeln ger upphov till, samt tillföra ny kunskap i ämnet.

Samtliga kommentarer förhandsmodereras. Modereringen sker med jämna mellanrum, förutom mellan 22.30 och 06.30 då ingen moderering och således ingen publicering av kommentarer sker.

Du får inte skriva kommentarer som bryter mot någon lag som tillämpas i Finland: göra dig skyldig till ärekränkning, sprida kränkande uppgifter om andras privatliv, hetsa mot folkgrupp, bryta mot tystnadsplikt m.m. Vi accepterar inte provocerande, nedsättande eller generaliserande omdömen om språk, ras, religion, kön eller sexuell läggning. Vi förbehåller oss rätten att ta bort inlägg som inte tillför debatten något nytt eller som vi på annat sätt uppfattar som olämpligt.

Alla som kommenterar våra webbartiklar förväntas göra det under sitt eget namn. För att kunna delta i webbdebatten måste du ha ett Facebook-konto. Vi förbehåller oss rätten att helt och hållet blockera sådana kommentarsprofiler som vi bedömer som falska.

Likaså förbehåller vi oss rätten att välja vilka artiklar som kan kommenteras. Kommentarer under webbartiklar kan också bli publicerade i den tryckta tidningen, men besluten om vilka kommentarer som väljs ut till papperstidningen fattas av debattredaktören.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan