Tre skottskadade i Malmö - ingen gripen

FNB–Martin Hanberg/TT -
Två män har livshotande skador efter en skottlossning i samband med en fest i en föreningslokal i Malmö, och en är lindrigt skadad.

Ingen misstänkt har ännu gripits, och polisen söker vittnen till händelsen.

De tre skadade männen är mellan 20 och 25 år gamla, enligt polisen. Bakgrunden till skottlossningen, som rubriceras som mordförsök, på söndagsmorgonen ska ha varit ett bråk med en oinbjuden gäst.

Larmade vid 6-tiden

Det var vid 6-tiden på söndagsmorgonen som flera personer ringde och larmade om skottlossningen. Händelsen skedde i Föreningarnas hus, en byggnad som ligger i stadsdelen Sofielund i Malmö.

Mellan 50 och 100 personer tog sig ut ur lokalen efter skottlossningen. När polisen kom ska situationen ha varit kaosartad och polisen fick flytta på skadade för att ambulanspersonal skulle kunna hjälpa dem, enligt Sydsvenskan.

Vid akutmottagningen på sjukhuset i Malmö placerades poliser ut.

Oinbjuden gäst

Ett vittne – som ska ha varit inne i lokalen – berättar för Dagens Nyheter att en oinbjuden man kom dit före skottlossningen och att det då uppstod ett gräl. Den oinbjudna lämnade lokalen, men återkom senare ihop med en annan man.

– Den andra mannen frågar vem det är som har bråkat och skrek "Vem slog min bror?", sedan tar han fram en pistol och skjuter fyra gånger i taket. Sedan riktar han pistolen mot människorna och skjuter. Tre personer träffades, säger vittnet till DN.

Lokalen där skottlossningen inträffade hyrs av Malmö stad, som i sin tur hyr ut den till föreningar.

Våra huvudnyheter

Nyhetsbild
Kultur

Oravais Teater får mittnordiskt kulturpris

ORAVAIS Mittnorden-kommitténs stora tematiska kulturpris går i år till två teaterföreningar: Oravais Teater och Ånge Kabaré.

Nyhetsbild
Sport

Sport förlorade mot Tappara

ISHOCKEY Tappara fick ganska enkelt greppet om matchen och släppte det aldrig. Sport gjorde det svårt för sig mot de regerande mästarna.

Nyhetsbild
Lokalt

Många jobbar för att unga ska stanna

VASA Jobb direkt efter studierna. Det är knepet för att få unga att stanna i Österbotten. Men att fånga dem i tid är en utmaning.

Mest läst senaste veckan