Det var jämt de första minuterna och ingetdera laget kom till några riktigt bra målchanser.

Då lite över sex minuter var spelat åkte Michael Parks ut på grund av hakning. Och Tappara utnyttjade läget direkt.

Efter 28 sekunder med en man mer på isen sköt Juhani Jasu från närhåll och Jukka Peltola åkte fram och satte in returen.

Två minuter senare var det nära igen då Otto Rauhala laddade stora kanonen och avfyrade. Rasmus Rinne fångade pucken med handsken, matchens kanske snyggaste parad.

Då dryga sex minuter återstod av perioden fick Sports första backpar problem framför mål. Rinne släppte en retur som studsade till Oskari Manninen, han fick inte undan pucken och Tuulola kunde inte hålla Tomas Zaborsky som satte 0–2.

Närmast en reducering kom Sport då Robin Salo spelade fram till Antti Kalapudas som drog pucken i ribban.

Med en minut kvar åkte Tapparas Jarno Kärki ut efter att han träffat Niklas Nevalainen i ansiktet med klubban. Sport utnyttjade inte läget, men fick inleda den andra perioden med powerplay.

Andra perioden
Det blev ingen utdelning under överläget. I stället satte Matti Järvinen 0–3 då han plockade upp en retur och lyfte in den.

Sport hade flertalet bra chanser under andra perioden och kröp närmare en reducering. Då Tappara böt målvakt, Dominik Hrachovina utgick och Christian Hejlanko kom in, halvvägs in i perioden såg Sports första mål dagens ljus.

Markus Kankaanperä sköt och Joonas Komulainen tryckte in returen. Inom en minut efter reduceringen gjorde Niko Ojamäki 1–4 då Salo och Tony Sund yrade i försvaret.

Sport kom med i matchen igen då Filip Riska sköt och Ainali styrde in 2–4. Efter målet provocerade Järvinen Erik Riska och Riska tände till, då dessutom Aleksi Salonen blandade sig i slutade det med slagsmål mellan Riska och Salonen.

Järvinen fick dessutom en tvåa för provokationen och Sport fick spela powerplay, men utan resultat.

Tredje perioden
De avslutande 20 minuterna började inte bra för Sport. Jasu kom loss tidigt ute till vänster och satte med ett vasst skott 2–5.

Sport försökte spela upp sig men hade problem att få grepp om matchen. Tappara var helt enkelt för bra defensivt.

Sex minuter innan slutet gjorde Salo bort sig. Han försökte lyfta ut pucken ur zon för att Sport skulle komma loss i en kontring, men i stället hoppade Veli-Matti Vittasmäki upp och tog pucken.

Han passade sedan till Kristian Kuusela som stod vi sidan av målet och Rinne släppte in sitt sjätte mål för kvällen.

Det verkade som om Sport inte hade krafter kvar under de tio återstående minuterna av perioden. Det 12 minuter som laget tvingades spela boxplay under matchen inverkade säkert.

Med sekunder kvar reducerade Sport trots allt då Manninen kom loss i en kontring och spelade ut till Parks på högerkanten. Parks frispelade Markus Nenonen vid bortre stolpen och Nenonen tryckte in 3–6 i tom bur.