Redan efter 18 minuter hade mästarlaget nickat till två gånger och tagit ett rejält grepp om trepoängaren. Båda målen kom från nyförvärv. Niklas Süle, back från Hoffenheim, knoppade in 1–0 efter en frispark i nionde minuten och nye mittfältaren Corentin Tolisso, från Lyon, använde också huvudet när han förpassade in Arturo Vidals hörna i 18:e minuten.

Målmaskinen Robert Lewandowski satte 3–0 på straff åtta minuter in i andra halvlek innan Admir Mehmedi kunde reducera i 65:e minuten.

Bayern München är storfavorit till ligatiteln och vann förra säsongen Bundesliga med 15 poängs marginal till tvåan Leipzig.

Leverkusens finländska spelare Joel Pohjanpalo satt på avbytarbänken hela matchen. Enligt Leverkusens officiella

Twitter-konto led Pohjanpalo av muskelproblem under veckan, vilket minskade hans chans att vara med i matchen.